Читај ми!

У притвору тинејџер осумњичен за пуцњаву у Мичигену, троје рањених у тешком стању

Троје ученика је убијено, а осам особа је рањено у пуцњави у средњој школи у Мичигену, саопштиле су власти. Осумњичени петнаестогодишњак у притвору је за малолетнике.

Међу осморо рањених у пуцњави у средњој школи "Оксфорд" у америчкој држави Мичиген, налазе се наставник и седморо ученика те школе, од којих је троје у тешком стању, преноси Си-Ен-Ен.

Осумњичени, који је приведен убрзо након што је испалио 15 до 20 метака, ученик је друге године средње школе, рекао је заменик шерифа Мајкл Мекејб, који је додао да су му родитељи ангажовали адвоката, те да му нису дозволили да разговора са полицијом.

Председника Џозефа Бајдена вест о овом инциденту затекла је у обиласку на техничком колеџу у Минесоти, рекла је новинарима портпаролка Беле куће Џен Псаки.

"Моје срце је уз породице које пролазе кроз незамисливу тугу због губитка својих вољених особа", поручио је Бајден из Минесоте.

Гувернерка Мичигена Гречен Витмер изјавила је да је ово велика трагедија, као и да су пуцњаве у америчким школама проблем са којим треба да се суоче.

САД су, иначе, забележиле највећи скок броја убистава у последњем веку, пошто је током 2020. године убијено 21.570 Американаца, произлази из статистике коју је објавио Федерални истражни биро. 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво