Читај ми!

Напето на граници Белорусије и Пољске, Дуда прогласио ванредно стање у два региона

Председник Пољске Анджеј Дуда увео је ванредно стање у два региона која се граниче са Белорусијом, након захтева владе због прилива илегалних миграната из Белорусије.

Пољски председник Анджеј Дуда одлучио је да уведе ванредно стање у деловима Подласког и Лубелског војводства у трајању од 30 дана, рекао је његов портпарол Блажеј Спихалски, јавља jaвни сервис ТВП.

Ова одлука, између осталог, подразумева забрану окупљања људи и обавезу ношења личне карте.

Одлука о увођењу ванредног стања донета је, преноси пољски јавни сервис, због претње за безбедност грађана и јавног реда, а у вези са ситуацијом на граници са Белорусијом.

Влада Пољске у уторак је званично тражила од председника да уведе ванредно стање због појачаног прилива илегалних имиграната из Белорусије, оптужујући ту земљу да користи мигранте као део "хибридног рата" против Европске уније.

Из Брисела поручују да белоруски председник Александар Лукашенко користи мигранте из земаља попут Ирака и Авганистана како би извршио притисак на блок због санкција које је Унија увела Белорусији, преноси Ројтерс.

Група странаца, више од три недеље кампује у Белорусији, непосредно уз границу са Пољском. Гранична стража, уз подршку полиције и војске, спречава улазак илегалних миграната, наводи ТВП.

Пољска је на границу са Белорусијом послала трупе и подигла жичану ограду.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво