Читај ми!

Пожари на Родосу и у Турској - о ситуацији у летовалиштима говоре туристички водичи из Србије

Вести о пожарима нам стижу и из региона и света. Угрожене су и шуме у околини омиљених српских летовалишта. Данијела Тимотијевић, туристички водич, каже за РТС да је у турском летовалишту Мармарис ватра локализована у неким централним деловима града, док је у Бодруму ситуација стабилизована. Томислав Милетић, туристички водич на Родосу, испричао је да се пожар шири средином острва, али да нема информација да је неко евакуисан. Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да су српски туристи који летују на Родосу у Грчкој на безбедном.

Данијела Тимотијевић је за Београдску хронику изјавила да је најгора ситуација у Мармарису.

"Према најновијим информацијама, ватра је локализована и у неким централним деловима града. Немам тачне информације који су хотели угрожени и да ли су угрожени наши туристи. И ако јесу, збринути су на сигурном. У Бодруму су била три жаришта, али је све локализовано. У Бодруму нема ватре нигде. Туристи ни у једном моменту нису били угрожени. Ситуација је у Бодруму стабилна", казала је Тимотијевићева.

Истиче да њих водиче нико не зове од гостију, нема те врсте страха и нигде се не осећа дим.

"Нигде нема ватре. Данас смо имали долазак, непромењен је број туриста", додаје Тимотијевићева.

Српски туристи на Родосу на безбедном

Када је реч о пожару на грчком острву Родос, Томислав Милетић каже да је пожар букнуо на тридесетак километара југозападно од главног града и ношен јаким ветром почео да се шири средином острва.

"На том путу је прошао близу једине термоелектране коју острво има, па су оштећене инсталације за струју. Аеродром је несметано радио. Није пожар докачио ниједно туристичко насеље, па ни до какве евакуације није долазило", каже Милетић.

"Ми овде нисмо видели ни пепела, ни дима. Ситуација је била стандардна, авиони су летели. Да није било нестанка струје не бисмо ни знали да је дошло до пожара", рекао је Милетић.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да су српски туристи који летују на Родосу у Грчкој на безбедном.

"Пожар који је јуче избио на Родосу је локализован и делимично угашен. Синоћ једино у одређеним деловима града није било електричне енергије у кратком временском интервалу. Пожар је удаљен од туристичких центара и сви путници су безбедни", рекла је Матићева.

Агенције које су организовале путовања потврдиле су да је ситуација под контролом и да жалби од стране путника није било, саопштило је Министарство туризма, трговине и телекомуникација.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво