Самоубиство Тамила испред УН у Женеви

Двадесетшестогодишњи демонстрант из Шри Ланке извршио самоубиство тако што се полио бензином и спалио испред седишта УН у Женеви. Неколико сати пре инцидента око 500 Тамила демонстрирало у знак протеста због војне акције Шри Ланке против Тамила.

Један 26-годишњи демонстрант из Шри Ланке полио се бензином и спалио испред седишта Уједињених нација у Женеви, саопштила је данас полиција.

Самоубиство испред Палате нација десило се у четвртак увече, али полиција није то до данас објавила, јер је покушавала да утврди идентитет страдалог човека.

Портпарол органа реда рекао је, на основу пронађеног писма од пет страна, да се највероватније ради о Тамилу, који је живео у Великој Британији, и најаво самоспаљивање у знак протеста због развоја догађаја у Шри Ланки.

Полицијска патрола која је била у близини одмах је реаговала када је видела човека-буктињу, али није могла да га спаси, јер је он скоро одмах изгорео.

"Човек је стајао и пламтео као буктиња, и убрзо се срушио мртав", рекао је тај портпарол.

Неколико сати пре тог инцидента око 500 Тамила је демонстрирало на тргу испред УН, у знак протеста због војне акције Шри Ланке против Тамила, али су се они разишли пре самоубиства непознатог мушкарца.

Влада Шри Ланке бори се против побуњеника који већ 25 година воде војну кампању за независност за мањински народ Тамила. Током те борбе погинуло је више од 70.000 људи.

Дневник "Женев трибин" рекао је да се човек звао Муругатхасан и по образовању је био правник, који је живео у Лондону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара