Погинуло 25 екстремиста на југу Пакистана

Најмање 25 екстремиста повезаних са Ал каидом погинуло када су америчке беспилотне летелице испалиле пројектиле на југ Пакистана, уз границу са Авганистаном.

Најмање 25 муџахедина погинуло је када су америчке беспилотне летилице испалиле пројектиле на југ Пакистана, на регион Јужни Вазиристан, уз границу са Авганистаном.

"Наши људи су нас обавестили да је најмање 25 особа погинуло. Могло их је бити и више. Већина су узбечки муџахедини", изјавио је неименовани талибански представник.

Пројектили су погодили кућу коју су екстремисти користили као камп за обучавање у Зангери, у Јужном Вазиристану.

"Тамо је живело око 60 муџахедина, недељу дана. Сви су били Узбеци", рекао је неименовиани представник талибана.

Ово је трећи напад америчких беспилотних летилица од када је Барак Обама преузео дужност председника САД прошлог месеца.

Вазиристан је база лидера пакистанских талибана Бајтуале Мехсуда, кога оптужују да је учествовао у убиству бивше пакситанске премијерке Беназир Буто, децембра 2007.

Америчке беспилотне летилице испалиле су око 30 пројектила на екстремисте током 2008. године, док је већина напада извршена од септембра. У нападима је погинуло 220 особа, екстремиста, локалних званичника и цивила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи