Бразилка жртва напада скинхедса

Двадесетшестогодишња трудница напднута је у понедељак увече у Цириху. Од последица напада и повреда ножем остала без близанаца које је носила. Полиција још увек не зна све детаље злочина. Решавање случаја могло би да утиче на односе Бразила и Швајцарске.

Бразилка Паула Оливиера, била је жртва напада скинхедса на који се догодио у понедељак увече на железничој станици у Цириху. Трудна жена је после напада изгубила је близанце.

Циришка полиција је по доласку на железничку станицу затекла двадесетшестогодишњу Паулу у тешким стању.

По стомаку и осталим деловима тела ножем су јој били ишарани иницијали швајцарске народне странке која има оштар став према имигрантима. До доласка полиције, млада жена већ је побацила.

Бразилски медији преносе да су три скинхедса, напала жену на путу до куће. У тренутку напада Паула је мобилним телефоном, на португалском језику, разговарала са мајком.

Циришка полиција још увек не зна све детаље злочина. Са жртвом ће разговарати тек када се довољно опорави.

Бразилска јавност је згрожена. Тамошње новине објављују слике насмејане труднице, заједно са онима на којима су трагови ножа на њеном телу.

Министар спољних послова Бразила Келсо Аморим сматра да напад има све карактеристике ксенофобије и наглашава да је потребно спровести истрагу до краја, "због жртве, њене породице и односа Бразила и Швајцарске".

Швајцарска народна странка, чији званичници осуђују напад на младу Бразилку, део је шире владајуће коалиције и никада није повезивана са неонацизмом. Странка инсистира на пооштравању закона о азилу, да би се олакшала депортација страних држављана.

Странци чине више од петине становника швајцарске, а сваки четврти запослени је странац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво