Поплаве на западу Кине

Најмање 12 људи је изгубило живот, а три милиона је угрожено због обилних киша и поплава које су погодиле централне и западне делове Кине, док се велики део источних области у тој земљи бори са високим температурама.

У обилним кишама, које падају непрестано од почетка јула у централним и западним областима Кине, најмање 12 људи је изгубило живот, а седам се воде као нестали.

Нови талас обилних киша је зауставио саобраћај на реци Јангце, као и у више градова, док су многе куће и обрадиво земљиште уништени.

Најтеже је у централној провинцији Хубеј, где су поплаве причиниле велику материјалну штету у 25 градова, а више од 26.000 људи је евакуисано, док је два и по милиона људи још увек угрожено.

У југозападној провинцији Јунан, где су током последња 48 сата забележене рекордне падавине, три особе се воде као нестале, 11 је повређено, а 9.800 људи је евакуисано.

Спасилачке службе претражују терен како би дошле до несталих.

Док се Кинези у централним и западним областима земље боре са поплавама, њихови сународници покушавају да се изборе са високим температурама и високом влажношћу ваздуха.

У Шангају се последња четири дана температура није спустила испод 35 степени, а висока влажност ваздуха спречава становнике тог града да буду дуже на отвореном.

Метеоролошке службе су најавиле да ће спарно време у Шангају потрајати још најмање два дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи