Торнадо пустоши Оклахому, 15 мртвих

Најмање 15 људи је погинуло када је америчку државу Олкахому погодио торнадо, изјавио је локални званичник.

Торнадо велике разорне моћи опустошио је град Оклахому и однео 15 живота, док су десетине повређене, пренели су локални медији.

У несрећи десет кућа је оштећено, око 14.000 домаћинстава је остало без електричне енергије, а школе су затворене.

Спасилачке екипе су још увек у потрази за жртвама несталим у рушевинама уништених кућа у граду Лоун Грув које се налази 180 километара северно од Оклахоме, изјавио је Честер Аган локални званичник за кризне ситуације.

"Спашена је једино жена која је била заробњена испод приколице, али њене повреде нису биле тешке", изјавио је Аган.

У северозападном делу града, торнадо је прошао и близу аеродрома али није причинио веће материјалне штете, док је у источном подручју уништио трговинске центре, ресторане и комплексе апартмана, као и знакове на путу и аутомобиле.

Појава торнада је честа за подручје Оклахоме у пролеће, али по свему судећи може настати било када.

У Националном центру за природне непогоде кажу да је у јануару и фебруару прошле године у САД регистрован 231 торнадо, у којима је погинуло 66 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи