Париски аеродроми затворени због ветра

Аеродроми у Паризу биће ноћас затворени за саобраћај, јер се метеоролози најавили јако невреме праћено олујним ветром. Због ветра обустављен и поморски саобраћај.

Ваздушни саобраћај биће обустављен вечерас на свим париским аеродромима после упозорења метеоролошке службе да ће јако невреме предвече захватити северну Француску, саопштила је француска агенција за цивилну авијацију.

Ваздушни саобраћај биће прекинут од осам увече у понедељак до десет сати у уторак ујутро.

Француски метеоролошки завод упозорио је да ће већи део северне Француске током ноћи бити погођен снажним ветровима јачине од преко 100 километара на сат, а неки налети ветра ће достићи и до 140 километара.

Како преноси BBC, метеоролози очекују да ће у француској престоници дувати ветар брзине 120 километара на час.

Земља је у приправности због предстојеће олује, а француска обала ће, највероватније, бити најтеже погођена.

Стручњаци сматрају да невреме неће бити снажно као олуја која је погодила Француску 14. јануара, када је погинуло 11 људи и нанета велика штета.

Због предстојеће олује обустављен је саобраћај ферибота између Бретање и оближњих острва, а француска морнарица ставила је у приправност три спасилачка брода, ради помоћи бродовима који, евентуално, буду били угрожени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво