Читај ми!

Наваљном одбијена жалба, суд потврдио две и по године затвора

Руски опозиционар Алексеј Наваљни одслужиће нешто више од две и по године затвора након што је градски суд у Москви одбио његову жалбу на пресуду првостепеног суда којом је његова условна казна у случају "Ив Роше" преиначена у затворску, преноси Тас.

Агенција наводи да је московски градски суд данас пресудио да је одлука првостепеног суда у складу са законом, одбио жалбу Наваљног и такође узео у обзир време које је опозициони лидер провео у кућном притвору између 30. децембра 2014. и 18. фебруара 2015.

Према ранијим тврдњама руских органа власти, Наваљни и његов брат су финансијски оштетили компанију "Ив Роше", због чега су добили условне казне затвора од три и по године.

Узимајући у обзир овакву пресуду, Наваљни ће провести укупно још две године и шест месеци иза решетака, а биће задржан у истражном затвору док пресуда не ступи на снагу, преноси Тас.

Наваљни је саркастично одговорио на пресуду. "Смањили су казну за месец и по. Сјајно!" рекао је из стакленог кавеза суднице, преноси Ројтерс.

Опозициони политичар раније је рекао судији да није крив за кршење условног отпуста као што је то утврдио претходни суд. Наваљни се вратио у Русију прошлог месеца из Немачке, где се опорављао од скоро фаталног тровања у Сибиру у августу, за шта су многе западне државе рекле да је нервни агенс.

Рекао је да прошле године није могао да се јави у московску затворску службу јер се у то време лечио у Немачкој.

"Не желим пуно да се показујем, али цео свет је знао где сам", рекао је Наваљни судији. "Кад сам се опоравио, купио сам авионску карту и вратио се кући".

Наваљни је рекао да се не каје због повратка у Русију, да му је вера у Бога помогла да га одржи и да је "снага била у истини".

"Наша земља је изграђена на неправди. Али десетине милиона људи жели истину. И пре или касније ће је добити", рекао је он.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво