Читај ми!

Наваљни саслушан пред судом, тужилаштво тражи да му се одреди притвор од 30 дана

Руски опозиционар и критичар Кремља Алексеј Наваљни саслушан је пред судом у граду Химки, у близини Москве, а државно тужилаштво је затражило да му се одреди притвор од 30 дана.

Руски државни тужиоци затражили су од суда да одреди притвор од 30 дана руском опозиционом политичару Алексеју Наваљном, саопштио је на Твитеру његов сарадник Иван Жданов.

Алексеј Наваљни је пре изласка пред судију рекао да је председник Русије Владимир Путин "бацио кривични закон кроз прозор".

Наваљни је у првом коментару након што је затворен саслушање назвао "највећим степеном безакоња", а обратио се видео-снимком на Твитеру, који је поставила његова портпаролка.

Када су га изводили из полицијске станице, Наваљног су великом брзином полицајци спровели до возила и одвезли у суд, описао је Ројтерс.

Један део судског саслушања успео је уживо да емитује на друштвеним мрежама.

Наваљни је ухапшен у недељу увече на московском аеродрому "Шереметјево" након што се вратио са лечења из Берлина, где се опорављао од наводног тровања нервним агенсом "новичок".

Новоизабрани председник САД Џо Бајден и лидери земаља чланица Европске уније позвали су Русију да одмах пусти Наваљног.

Хапшење руског опозиционара може да изазове нове санкције против Русије, које би се посебно односиле на гасовод од Русије до Немачке вредан 11,6 милијарди долара, наводи Ројтерс

Очекује се да у току дана Кремљ да коментар поводом целог случаја.

 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво