Читај ми!

У Сирији убијен официр Револуционарне гарде Ирана

Високи официр елитне Револуционарне гарде Ирана ликвидиран је у ваздушном удару изведеном у пограничном појасу Ирака и Сирије, на сиријској територији, саопштиле су ирачке снаге безбедности и званичници локалних паравојних фракција.

Није потврђен идентитет убијеног иранског официра, који је, како се наводи, ликвидиран са још тројицом својих сапутника.

У извештају Ројтерса се каже да је у возилу у којем је путовао високи официр Револуционарне гарде Ирана било оружја, као и да је напад извршен између суботе и недеље непосредно након што је њихов аутомобил прешао из Ирака на територију Сирије.

Ирачке паравојне јединице које подржава Иран помогле су да се пронађу тела настрадалих, потврђено је из два извора али без других, детаљнијих информација о времену и евентуалним извршиоцима напада.

Ова ликвидација је изведена неколико дана након убиства иранског нуклеарног научника Мохсена Фахризадеха надомак Техерана, за које су иранске власти оптужиле Израел, који је истовремено покренуо ваздушне ударе на бројне иранске и сиријске циљеве на територији Сирије.

Власти у Техерану прибојавају се распламсавања сукоба уочи инаугурације новоизабраног америчког председника Джо Бајдена којег сматрају мање наклоњеним конфронтацији са Ираном од Доналда Трампа.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво