Читај ми!

Настављене борбе у Нагорно-Карабаху, Јерменија тврди да је оборен азербејџански авион

Број цивилних жртава на азербејџанској страни од почетка сукоба око Нагорно-Карабаха порастао је на 63, док су 292 цивила рањена, саопштила је канцеларија државног тужиоца Азербејџана. Јереван тврди да је оборен азербејџански ловац, што Баку демантује.

У саопштењу из Бакуа се наводи да је од 27. септембра у јерменском гранатирању оштећено 386 цивилних објеката, као и 1.981 приватна кућа и 90 стамбених зграда, преноси Тас.

Обновљени сукоби око Нагорно-Карабаха избили су 27. септембра.

Портпарол јерменског Министарства одбране Шушан Степанијан саопштила је данас да је војска непризнатог Нагорно-Карабаха оборила борбени авион азербејџанске војске у јужном делу линије контакта у том спорном региону, што је Баку демантовао.

"Јединице Одбрамбене армије Нагорно-Карабаха обориле су око 08:30 непријатељски авион у јужном правцу. Ситуација је напета, али релативно стабилна", написала је Степанијан на Фејсбуку, преноси Тас.

Баку је демантовао ту информацију.

"Информација јерменске стране о наводном обарању азербејџанског авиона је лажна", саопштило је азербејџанско министарство одбране.

Баку: Јерменија гранатира област Тартар

Азербејџанско министарство одбране саопштило је данас да је јерменска страна покренула артиљеријски напад на област Тартар у близини спорне области Нагорно-Карабах.

"Од рано ујутро јерменске оружане снаге изводе нападе на град Тартар и Тартарску област, користећи артиљеријски систем", каже се у саопштењу, преноси Тас.

Јерменија и Азербејџан постигли су у суботу други по реду споразум о хуманитарном прекиду ватре који је ступио на снагу у поноћ по локалном времену, али су две земље одмах почеле да оптужују једна другу за кршење примирја. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво