Честитке новом руском патријарху

Папа Бенедикт XVI рекао да је са радошћу примио вест о избору Кирила са новог патријарха РПЦ. Честитке између осталих упутили и руски председник и премијер Дмитриј Медведев и Владимир Путин и председник Србије Борис Тадић.

Папа Бенедикт Шеснаести поздравио је избор митрополита Кирила за новог патријарха московског и целе Русије.

Папа је рекао да је са радошћу примио вест о избору митрополита Кирила за новог патријарха Руске православне цркве.

Поглавар Римокатоличке цркве састао се са митрополитом смољенским и калињинградским Кирилом у Ватикану 2005, 2006. и 2007. године.

Новоизабраном руском патријарху Кирилу упутили су честитке и највиши руски руководиоци и представници других вероисповести у Русији.

У честиткама се изражава очекивање да ће дијалог цркве и државе и Руске православне цркве са другим конфесијама и даље да јача.

У телефонском разговору са новоизабраним патријархом РПЦ, председник Русије Дмитриј Медведев изразио је наду да ће развој дијалога између цркве и државе и даље да се развија, да ће јачати духовно-етичке вредности и слога међу конфесијама у руском друштву, саопштила је прес служба Кремља.

Кирилу је, у телефонском разговору, честитао и председник руске владе Владимир Путин, саопштио је прес секретар руског премијера Дмитриј Песков

Председник Савета федерације (Горњег дома парламента) Сергеј Миронов је на првој овогодишњој седници рекао да друштво полаже велике наде у новог поглавара РПЦ.

Миронов је изразио наду да ће нови патријарх бити пример не само "доброг пастира народа, него и да ће постати поуздан партнер власти у јачању духовности друштва".

Председник Думе (Доњег дома парламента) Борис Гризлов је у телеграму истакао да новоизабрани патријарх дуго година најактивније учествује у сарадњи цркве и државе у јачању духовно-етичких основа руског друштва.

"Желим вам много снаге у вашем патријаршијском служењу на благо Руске православне цркве и целе Русије", навео је Гризлов.

Честитке новом патријарху упутили су и представници других верских конфесија у Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво