Читај ми!

Дебата број два, Трамп и Бајден пред гледаоцима у одвојеном телевизијском преносу

Председник САД Доналд Трамп и његов демократски противкандидат, Џо Бајден уместо уобичајене дебате уочи председничких избора суочили су мишљења одговарајући на питања грађана, у телевизијском преносу тв станица.

Ен-Би-Си је емитовао догађај на коме је Трамп у Мајамију, а Еј-Би-Си преносио догаđај на коме је Бајден у Филаделфији.

И коронавирус је био тема расправе. Бајден је критиковао Трампов, како каже, паничан одговор на пандемију и оптужио га за прикривање убојитости коронавируса, што Трамп одбацује.

 

"Рекао је да никоме није рекао да се Американци не би успаничили. Американци не паниче он се успаничио", рекао је Бајден.

Трамп је говорио о свом одговору на пандемију и своје лично понашање, укључујући и догађај у Роуз Гардену у Белој кући у коме је мало ко носио маску и није држао дистанцу, што је довело до тога да је одређени број људи након тога био заражен.

"Ја сам председник, морам да се срећем с људима, не могу да будем у подруму", навео је Трамп.

Трамп који је током прве дебате имао агресиван приступ и често прекидао Бајдена, задржао је такав приступ, често се сучељавајући са модераторком Самантом Гатри.

Одбио је да осуди покрет QАнон, који заговара теорије завере о корона вирусу, рекавши да не зна скоро ништа о том покрету.

Ипак, актуелни председник није хтео да говори о његовом последњем тестирању на коронавирус, а што се тиче ношења маски, каже да је чуо различите приче о њиховој ефикасности.

Дебата је раније отказана, јер је Трамп оболео од ковида 19.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво