Сукоб се разбуктава, војска Карабаха срушила хеликоптер и авионе, Азери циљају артиљерију

Русија је понудила да буде домаћин разговора о прекиду сукоба између Азербејџана и јерменских снага у региону Нагорно-Карабах.

Министар спољних послова Сергеј Лавров упутио је понуду Русије о домаћинству разговора обема владама, и позвао је на обустављање ратне реторике.

Од недеље више од 100 људи је погинуло у најновијим сукобима у Нагорно-Карабаху.

Председник Русије Владимир Путин разговарао је са француским колегом Емануелом Макроном. Оба лидера су поновила захтеве за моменталним прекидом ватре.

Још је нејасно шта је била "иницијална каписла" најновијих сукоба. Јуче је председник Азербејџана Илхам Алијев рекао да ће снаге његове земље наставити офанзифу све док јерменске снаге не напусте територију.

Азербејџан је објавио видео-снимак у којем се види уништење два јерменска тенка. Саопштава се и да су јерменске снаге напустиле подручје око села Тонасхена.

Јерменски медији истичу да су троје цивила погинуло у ваздушним нападима на град Мартакерт. Државна новинска агенција наводи да је од почетка сукоба погинуло седам цивила и 80 припадника снага безбедности.

Министарство одбране те земље је објавило фотографије авиона Су-25, наводећи да га је оборио турски ловац Ф-16, што су Турска и Азербејџан негирали.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се