Лавров: Случај Наваљни као Салзбери и пад авиона у Украјини

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упоредио је понашање Немачке у вези са случајем опозиционог лидера Алексеја Наваљног са случајем у Салзбeрију и падом авиона МХ17 у Украјини.

"Када портпарол Немачке саопшти да је захтев Генералног тужилаштва Русије предат независним правним органима и због тога немачка влада ништа не може да учини поводом тога, али истовремено захтева од нас да спроведемо истрагу, то подсећа на преседане који су створиле наше западне колеге након тровања у Салзберију, када је све било тајно", рекао је Лавров, преноси Тас.

Како је рекао, руска страна и даље нема никаквих информација, између осталог, и о томе где се налазе руски држављани Сергеј и Јулија Скрипаљ.

Према његовим речима, понавља се и прича са падом малезијског "боинга" 2014. године изнад Украјине, када је холандска страна Русију редовно оптуживала да одбија сарадњу као одговор на многобројне напоре званичних структура да пруже информације које смо имали.

"Ако сада иста логика преовлада код наших западних колега, пре свега немачких, али и америчких, то ће само бити потврда да се они постављају изнад закона", рекао је Лавров.

Коментаришући изјаве америчке стране о умешаности руских званичника у ситуацију са Наваљним, Лавров је рекао да су те оптужбе неосноване и да је руска страна навикла на то.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара