Бајден коначно одабрао: Камала Херис, прва Афроамериканка кандидат за потпредседника

Председнички кандидат Демократске партије Џо Бајден изабрао је сенаторку из Калифорније Камaлу Херис за кандидата за свог потпредседника.

Камaла Херис, која је и сама учествовала у страначкој трци за председничког кандидата демократа, биће прва Афроамериканка којој је указана оваква прилика.

Џо Бајден је своју одлуку објавио на Твитеру, након потраге за правим кандидатом коју је дуго водио у строгој тајности. Било је познато само да ће Бајденов кандидат бити женског пола, што је сам најавио. 

"Велика ми је част да саопштим да сам одабрао Камaлу Херис", твитовао је Бајден и назвао је "неустрашивим борцем за малог човека".

Бајден и Херисова ће званично прихватити номинацију на националној конвенцији Демократске партије која ће због пандемије коронавируса следеће недеље бити одржна онлајн.

Камала Херис има 55 година, а пре него што је изабрана за сенаторку, радила је као главни државни тужилац Калифорније. Када је изабрана за место у Сенату 2016. године, била је тек друга афроамеричка сенаторка у историји горњег дома америчког Конгреса.

Као могуће кандидаткиње у јавности су се помињале и бивша саветница председника Барака Обаме за националну безбедност Сузан Рајс, гувернерка Мичигена Гречен Витмер, сенаторка из Илиноиса Тами Дакворт и чланица Конгреса из Калифорније Карен Бас.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво