"Тик Ток" одговорио Трампу: Остајемо овде

Након што је амерички председник Доналд Трамп објавио да разматра могућност забране аликације "Тик Ток", из те компаније су саопштили да немају намеру да промене курс и да остају у САД.

У изјави портпарола кинеске компаније се наводи да та платформа пружа милионима Американаца забаву и комуникацију током пандемије коронавируса. Одбацују се критике да се деле информације о корисницима.

"Подаци од корисницима Тик Тока у САД се чувају у САД, уз стриктну контролу приступа запосленик. Највећи инвеститор у Тик Ток је из САД. Посвећени смо заштити корисничке приватности и безбедности и настављамо да доносимо радост породицама и значајне каријере онима који стварају платформу", рекао је портпарол.

"Тик Ток" је објавио снимак у којем генерална менаџерка за САД Ванеса Папас брани апликацију и истиче мере које је компанија предузела у заштити радних места.

"Не планирамо нигде да идемо", рекла је Ванеса Папас и додала да су ту да остану дуго.

Раније је председник САД Доналд Трамп изјавио да разматра неколико алтернатива за апликацију "Тик Ток" кинеске фирме "Бајт денс", укључујући и могућност забране.

Са друге стране технолошки гигант "Мајкрософт" је саопштио да је у преговорима око куповине компаније у чијем је власништву апликација.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије