Полиција у Америци пуца на новинаре, фоторепортерка остала без ока

Нереди у Америци после убиства Афроамериканца Џорџа Флојда ескалирали су и проширили се по многим савезним државама. У Минесоти је ситуација критична, па су чести сукоби полиције и демонстраната.

Након случаја из Луивила, где је полицајац сузавцем гађао новинарку током ТВ преноса, у Минеаполису, који је на ивици рата, страдала је фоторепортерка.

Линда Тирадо, позната америчка фоторепортерка, политичка активисткиња, новинарка и списатељица, остала је без једног ока током протеста у Минеаполису, пошто је полиција погодила гуменим метком.

Она је изашла на улице како би фотографисала сцене са улица, али је након полицијске интервенције, задобила тешку повреду.

"Оно што мислим да се догодило јесте да ме је погодио гумени метак у лице. Експлодирала ми је очна јабучица, која је сада пришивена, али је питање да ли ће бити потребно још операција. Вид ми је отишао без обзира на све и изгледа да ће ми остати ожиљак", написала је Линда на твитеру.

Ауторка многих политичких чланака и књиге "Hand to Mouth: Living in Bootstrap America" ипак је задржала позитиван дух.

"Није моје 'фотографско' око, тако да није крај каријере. И даље могу да видим цвеће и заласке сунца, само можда нећу моћи да кажем колико су далеко."

Доктори су јој забранили да шест недеља излази на места где би могло да буде сузавца, али она не намерава да одустане од извештавања са протеста.

"Наставићу да извештавам из Минеаполиса док не схватимо како ће ме заједно са аутомобилом вратити кући (Нешвил, Тенеси), пошто ја више не могу да возим", навела је Тирадо.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво