Oд коронавируса у jeдном дану преминуло 49 особа у Италији

Koронавирусом заражено је више од 100.000 људи широм света, показују најновије информације. Вирус је забележен у 90 земаља, међу којима је и Србија. У Италији је од коронавируса у jeдном дану преминуло 49 особа, па је број преминулих у тој земљи порастао на – 197.

Према најновијим информацијама коронавирусом је заражено 100.300 људи у 90 држава, а шест земаља је пријавило своје први случајеви данас, преноси Ројтерс.

Преминуло је више од 3.400 особа. Највећи број оболелих – више од 80.000 је у Кини. 

У Италији која је најгоре погођена у Европи, данас је преминуло 49 људи и ово је највећи дневни пораст у броју смртних случајева од када је коронавирус потврђен у тој земљи и чини збир од 197 особа. 

У Француској се број преминулих повећао на девет, заражено је скоро 613 особа – 190 више него претходног дана, саопштио је директор завода за јавно здравље Жером Саломон.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је 39 људи на интензивној нези, преноси Ројтерс.

У Аустрији је регистровано 63 лица оболелих од коронавируса. 

Сингапур је данас пријавио 13 нових инфекција, што је највећи дневни скок, укључујући члана кабинског особља из Сингапурске авио-компаније.

У САД је пријављено 57 нових случајева коронавируса – у Колораду, Мериленду, Тенесију и Тексасу, као и у Сан Франциску. Око 230 људи је заражено, а 14 је умрло.

Више од 2.000 људи на крузеру "Гранд принцес" "заробљено је" а крузеру је забрањено да се врати у луку у Сан Франциску, јер најмање 35 људи на броду има симптоме сличне грипу.

Броду су испоручени сетови за тестирање, преноси Ројтерс.

У Египту је регистровано 12 случајева заразе на једном крузеру на Нилу, али инфицирани путници немају никакве симптоме болести. Због сумње да су инфицирани , мађарске власти ставиле су у карантин 15 јапанских туриста, који су игром случаја били смештени у будимпештански хотел Корону. 

Епидемија није вежба, морамо зауставити коронавирус 

Директор Светске здравствене организације Тедрос Адханом, упозорио је светске владе да непрекидно ширење коронавируса није вежба и да је неопходно предузети одлучне мере да се заустави ширење епидемије, преноси Ројтерс.

"Решење је у агресивној припреми. Забринути смо што неке земље нису схватиле ову ситуацију довољно озбиљно или су закључиле да се не може много тога учинити. Потребан је свеобухватан приступ владиних служби у погођеним земљама", поручио је Адханом.

Стопа смртности од Ковид-19 износи отприлике 3,4 процната, што је далеко изнад стопе смртности сезонског грипа, која је испод једног процента, саопштила је ове недеље Светска здравствена организација.

Све већи број људи суочава се са новом реалношћу, многе фирме траже од својих запослених да остану код кућа, затварају се школе, отказују велика окупљања и догађаји, у продавницама нема тоалет папира и воде, а маске за лице постале су уобичајен призор, преноси Ројтерс.

Први случај коронавируса потврђен је и у Србији, док је у Републици Српској потврђен трећи случај коронавируса.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара