Заплењено пет тона кокаина у Венецуели, ухапшени држављани Црне Горе

У водама Венецуеле на броду "Ареша" заплењено је пет тона кокаина и ухапшени су црногорски држављани, саопштено је из Управе полиције. На броду је раније данас пронађена тона кокаина а касније још четири. Потрага се, како су казали, и даље наставља.

У питању је вишемесечна међународна акција коју је иницирала црногорска полиција са холандском, британском и српском полицијом, наведено је у саопштењу.

Брод "Ареша" је лоциран и опсеревиран целом рутом пловидбе дуж Јужне Америке, са посебним мерама надзора при сваком уласку и изласку из лука.

Након добијања оперативног податка да је кокаин "убачен" на "Арешу" Морнарица Краљевине Холандије је у Аруби пресрела брод и започела детаљан претрес који је и даље у току, саопштено је из полиције .

Ухапшени су, како је наведено, и црногорски држављани који су били чланови посаде.

Сумња се да је кокаин овим бродом, из Колумбије требало да буде прокријумчарен до једне од лука у Западној Европи. 

"Ова истрага је примјер најбоље праксе када је ријеч о вођењу међународних предмета, те показатељ да се само континуираним заједничким радом може доћи до квалитетних резултата у пресијецању ланаца кријумчарења дроге на међународном нивоу", саопштено је из полиције. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво