Заменик иранског министра здравља и један посланик позитивни на коронавирус

Заменик иранског министра здравства Ираџ Харирчи и посланик Махмуд Садеги позитивни су на Ковид-19 од којег је до сада у тој земљи умрло петнаесторо људи.

Харирчи је повремено кашљао и чинило се да се зноји током јучерашње конференције за штампу у Техерану са портпаролом владе Алијем Рабиеијем, јавља Ал Џазира, преноси Танјуг.

Заменик министра је признао да је заражен у видео-прилогу емитованом на државној телевизији.

"И ја сам заражен коронавирусом", рекао је Харирчи у видеу који је очигледно снимио сам. "Имам температуру од прошле ноћи и мој прелиминарни тест је био позитиван око поноћи", рекао је он.

"Од тада сам се изоловао. Пре неколико минута, речено ми је да је мој финални тест позитиван, а сада почињем са лековима."

Ирански посланик у Техерану такође је био позитиван на тесту.

"Мој тест на коронавирус је позитиван. Немам пуно наде да ћу наставити живот на овом свету", написао је Махмуд Садеги на Твитеру.

У истој поруци, Садеги је позвао шефа иранског правосуђа да пусти политичке затворенике на слободу и спречи да се заразе и да им омогући да проведу епидемију са својим породицама.

Иран је данас потврдио још три смртна случаја и 34 нове инфекције: до сада је у тој земљи умрло 15 особа а инфицирано 95.

Ту земљу је погодио најсмртоноснији напад Ковида-19 изван Кине.

Према министарству здравља, већина смртних случајева и инфекција ван Кома налазе се међу људима који су недавно посетили тај свети град.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво