Потврђен случај коронавируса на Канарским острвима, стотине гостију хотела на тестирању

Туристи на Канарским острвима у карантину, стотине људи на тесту за Ковид-19 пошто је забележен један случај заразе. Други случај забележен у Каталонији.

Здравствене власти Шпаније спроводе масовно тестирање туриста који бораве у једном хотелу на Канарским острвима, преноси Гардијан.

Туристи су затворени унутар комплекса хотела у месту Адехе, популарном међу Британцима.

Порптаролка локалних здравствених власти каже да се тeстирају сви који су били у контакту са зараженим укључујући и госте хотела.

Портпаролка шпанске владе Мариа Хесус Монтеро изјавила је да ће гости у хотелу, у којем је боравио Италијан с дијагнозом коронавируса, остати у хотелу док други тест у потпуности не потврди инфекцију.

"За сада ће гости остати у хотелу до другог теста и зависно од резултата, биће предузете одговарајуће здравствене мере", рекла је Монтеро на недељној конференцији за штампу, а пренео је Ројтерс.

Она је додала да је супруга Италијана задржана у изолацији и тестирана на вирус на острву Тенерифе. 

Шпанске здравствене власти идентификовале су први случај коронавируса у Каталонији, наводи лист Ла Вангуардиа, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво