Како изгледа живот у карантину на крузеру у Јокохами

Крузер "Дајмонд принцес" у Јапану је и даље највеће жариште коронавируса ван Кине. Захваљујући специјалном репортеру РТС-а Владимиру Банићу завирите у то како изгледа живот у карантину.

Злосутан папир на коме пише Ковид-19 значи да је унутар кабине заражена особа. Претпоставка је да је више десетина инфицираних и даље на крузеру. Међу њима и црногорски држављанин кога у Јапану заступа наша амбасада.

Јапанске надлежне службе урадиле су још један тест, наводи Ненад Глишић, амбасадор Србије у Јапану.

"Још чекамо те резултате. Он се и даље налази на броду у карантину, нешто дуже од очекиваног, јер резултати теста још нису дати", објашњава Глишић.

Тура крузером која је требало да се заврши 4. фебруара никако да се оконча за наших једанаесторо људи. Једно од горих правила карантина је што морају да све време буду два метра удаљени од најближе особе.

"Ја сам врло пријатно изненађен њиховим реакцијама, јер је ово јединствена ситуација. Знате није лако бити у самоћи ни кад је човек у редовној ситуацији, а не кад је све овакво алармантно. Ту је врло важно да су они исказали стабилност у овој ситуацији и могу вам рећи да су веома јаки психички у односу на многе који су са њима у истој ситуацији", истиче Глишић.

Док индекси азијских земаља посрћу, чини се да се бојажљивост није увукла само у економију.

Други је дан прославе рођендана цара Нарухита и нерадни дан у Јапану. Иако тржни центри и угоститељски објекти раде, чини се да су се Јапанци ипак определили да остану код куће. Надамо се да ће се својој кући коначно вратити здрави и наши људи са крузера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво