Немачка, аутомобилом улетео у карневалску поворку – више од 30 повређених

Повређено је више од тридесет особа када је 29-годишњи држављанин Немачке аутомобилом улетео у карневалску поворку у граду Фолксмарсену. Возач намерно улетео у карневалску поворку, саопштила полиција.

Мушкарац који је данас аутомобилом улетео у карневалску поворку на западу Немачке и повредио 30 људи укључујући децу, учинио је то намерно, саопштила је полиција.

Возач је ухапшен, али полиција није могла одмах да саопшти детаље о мотивима за насилни упад на прославу у граду Фолкмарсену, који се налази око 280 километара југозападно од Берлина.

"Радимо под претпоставком да је реч о намерном чину", рекао је портпарол полиције Хенинг Хин, наводећи да међу повређенима има оних чије су повреде опасне по живот, као и деце. 

Према његовим речима, возач аутомобила који је улетео у карневалску поворку био је 29-годишњи немачки држављанин, пренео је Ројтерс информацију ТВ Хесеншау.

Портпарол јавног тужилаштва у Франкфурту изјавио је да је возач и сам повређен, па није могао одмах да буде испитан, пренели су локални медији.

Алегемајне цајтунг јавља да се аутомобил, сребрни "мерцедес", зауставио тек 30 метара после тренутка када је улетео међу људе.

Инцидент се догодио током карневала у Фолксмарсену у немачкој савезној држави Хесен који се одржава уочи Чисте среде којом почиње Велики пост.

Полиција Хесена саопштила је на Твитеру да се сви карневали из предoстрожности у тој савезној држави отказују. 

Пре само четири дана у оружаном нападу у граду Ханау, убијено је девет особа, a четворо повређено. Тело осумњиченог пронађено је у његовој кући, а претпоставља се да је извршио самоубиство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи