Шангај живнуо, како изгледа рад у специјалној зони

Паралелно са борбом против ширења коронавируса Кина настоји да тамо, где је то могуће, обезбеди услове за живот и рад. Тако је Зона слободне трговине у Шангају предузела опсежне мере како би помогла компанијама да наставе производњу, истовремено строго контролишући људе и спречавајући ширење новог вируса.

У новој области Линганг у зони слободне трговине у Шангају, скоро 99 одсто великих компанија са вредношћу већом од 100 милиона јуана поново је почело да ради. У шангајској фабрици америчке компаније "Тесла", преко 2.000 радника заузето је на производној линији.

Фабрика је у потпуности обновила производњу 10. фебруара уз помоћ специјалне зоне, која је фабрици обезбедила два инфрацрвена топломера, 10.000 маски за лице и 600 спаваоница.

"Од почетка месеца посећивали смо фабрику три пута дневно. Како је долазило 600 нових радника, организовали смо просторије у неколико суседних фабрика како бисмо их сместили", каже Сун Сијаохе из компаније "Тесла".

У овој области у зони слободне трговине покренуте су различите мере како би се помогло компанијама да обнове производњу. Олакшане су процедуре и обезбећено више од 1.000 објеката за смештај запослених.

"Покренули смо 16 циљаних мера да стимулишемо сваку компанију, помажући им да превазиђу тешкоће и задовоље хитне потребе", каже Џу Џисунг, заменик генералног секретара владе Шангаја.

Према последњим подацима, више од 70 одсто компанија у Шангају до сада је обновило производњу.

"Тежићемо да у потпуности остваримо наше радне и привредне циљеве за 2020. и наставимо да промовишемо висококвалитетан развој, како бисмо обезбедили стабилност глобалног индустријског ланца", каже Џу Џисун.

До краја ове недеље више од 97 одсто компанија са листе 500 највећих поново је почело да ради, показује извештај Кинеске предузетничке конфедерације. Локалне владе широм земље различитим мерама стимулишу обнаваљање производње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара