Коронавирус се шири лако, инкубација дужа од 14 дана

Период инкубације Ковида-19 могао би да буде дужи од 14 дана, саопштиле су кинеске власти, пошто је утврђено да је 70-годишњи мушкарац у провинцији Хубеи заражен вирусом показао симптоме тек после 27 дана.

Период дуже инкубације могао би да компликује напоре да се сузбије ширење епидемије од које је у Кини досад умрло више од 2.000 људи.

Кинески научници утврдили су на основу испитивања брисева из носа и грла код 18 пацијената заражених Ковидом-19 да се тај вирус понаша више као вирус грипа, а мање као остали коронавируси.

То сугерише да он може да се шири лакше него што се претходно веровало.

Један од испитиваних пацијената никад није испољио симптоме болести, иако је имао умерено присуство вируса у носу и грлу.

У Кини су регистрована још 1.152 пацијента заражена коронавирусом, а потврђено је осам нових смртних случајева.

У Јужној Кореји, земљи где је највише оболелих после Кине, сто нових пацијената.

Иран има пет преминулих и 28 заражених,  а у Либану је један пацијент.

У Италији две жртве, а расте и број заражених на северу земље. У покрајинама Ломбардија и Венето до сада је пријављено 30 случајева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво