Хафтар спреман на примирје ако се повуку сиријски и турски плаћеници

Командант Либијске народне армије, генерал Калифа Хафтар спреман је да пристане на примирје ако турски и сиријски најамници напусте земљу и ако Анкара престане да снадбева оружјем међународно признату владу у Триполију.

Калифа Хафтар је истакао да би прекид ватре био би последица одређеног броја услова, који би требало да буду испуњени.

"Повлачење сиријских и турских плаћеника, окончање турског снадбевања оружјем Триполија и ликвидација терористичких група", рекао је Хафтар за руску агенцију РИА, а преноси Ројтерс.

Међународно признати либијски премијер Фајез ал-Сераџ изјавио је недавно да су разговоре о обнављању мировних преговора "надгласали" догађаји на терену усред непрекидног гранатирања источних фракција које покушавају да заузму Триполи.

"Прво мора да постоји снажан сигнал од свих међународних играча који покушавају да разговарају са нама," рекао је он новинарима у морској луци у Триполију, коју су гранатирале источне снаге.

Међународно призната влада Либије након тог напада суспендовала је у уторак преговоре о прекиду ватре под покровитељством Уједињених нација у Женеви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара