Путин се нада бољим односима са Украјином

Председник Русије Владимир Путин каже да се нада да ће постићи договор са украјинским колегом Володомиром Зеленским за побољшање односа две земље.

Владимир Путин је оценио и да је дошло до промена у ставовима његовог украјинског колеге Володимира Зеленског.

"Увек постоји нада", рекао је Путин у интервјуу за Тас

Према његовим речима, Зеленски је, након повратка из Париза где је одржан самит нормандијске четворке о украјинској кризи, почео да говори о потреби да се измени споразум из Минска.

"То отвара питања", изјавио је Путин.

У исто време, Путин подсећа да су Русија и Украјина успеле да се договоре о размени затвореника, као и о транзиту гаса кроз Украјину.

Путин је рекао и да руско-украјинска сарадња узнемирава многе земље и да би зато учиниле било шта да их раздвоје, али није прецизирао на које земље мисли.

Зеленски, који је постао председник на изборима у пролеће 2019. године, рекао је да је његов главни циљ да се оконча конфликт у источној Украјини и исказао спремност да се имплементира споразум из Минска.

Тас подсећа да је на иницијативу украјинског председника дошло и до првог телефонског разговора руског и украјинског председника.

Прошле јесени је дошло до прве размене заробљеника, а крајем прошле године су се "Гаспром" и "Нафтогас" договорили да продуже договор о транзиту гаса за Европу кроз Украјину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи