Русија бомбардовала положаје Асадових противника

Министарство одбране Русије саопштило да су руске ваздушне снаге започеле нападе како би одвратиле офанзиву на сиријску војску у Идлибу. Локалне милиције, уз подршку турске војске, пробиле су претходно линије одбране снага сиријске владе. Током напада су погинула два турска војника.

Локалне милиције почеле су  "снажну офанзиву" југоисточно од града Идлиба, користећи велики број оклопних возила, саопштио је руски центар за помирење у Сирији, а преноси РТ. Додају да су турске снаге помогле милицијама како би пробили одбрану сиријске војске у неким областима.

На захтев Дамаска, руски авион Су-24 погодио је наоружане групе које напредују, што је помогло сиријским снагама да одврате офанзиву. У ваздушном нападу уништено је шест борбених возила и један тенк.

Турске снаге су зауставиле нападе након што је Москва ступила у контакт са Анкаром. Из Центра за помирење су такође навели да су у нападу турских снага повређена четири сиријска војника.

Москва је још једном позвала Анкару да ускрати подршку милитантима у Идлибу и да престане да им уступа оружје.

У међувремену, из турског министарства одбране саопштено је да су у ваздушним нападима убијена два, а рањено пет турских војника.

До овог инцидента је дошло на врхунцу тензија између Дамаска и Анкаре.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да Турска "неће препустити Идлиб Асадовом режиму" и запретио новим упадом у провинцију.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво