Путин објаснио зашто је баш Мишустина изабрао за премијера

Руски председник Владимир Путин изјавио је да, када је размишљао о кандидатима за новог премијера Русије, Михаил Мишустин није био на листи, већ да су у игри била друга три или чак четири кандидата.

Као разлоге због којих се одлучио да Михаила Мишустина предложи за премијера Русије, Владимир Путин је навео личне особине и професионалне вештине, али и резултате које је постигао док је обављао дужност шефа Савезне пореске службе.

"Нико сем мене није споменуо Мишустина", рекао је Путин у интервјуу за Тас.

Руски председник је за Мишустина рекао да је "практичан човек који веома добро разуме шта треба да се уради и који зна како то да уради".

Путин је у интервјуу открио и да је унапред обавестио претходног премијера Дмитрија Медведева о оставци владе.

"Уживали смо у врло искреним, колегијалним, пријатељским односима са Дмитријем Анатолиевичем дуги низ година. Немамо никакве тајне једни од других. Тако да смо с њим разговарали о овом питању. Раније смо разговарали о томе и он је знао шта се догађа", рекао је Путин.

Зашто је дошло до реконструкције владе 

Одбацио је спекулације да смена владе изгледа као специјална операција и рекао да је до реконструкције владе дошло брзо јер "Русија није Белгија да може да буде целу годину без владе".

Говорећи о новој влади, Путин је рекао да су сви њени чланови компетентни, добро информисани и да знају да раде свој посао.

Како је рекао, многи од њих су радили на националним пројектима раније и потпуно су упућени у њих.

Приликом формирања новог кабинета, послушао је савете премијера Мишустина и додао да приликом њиховог избора није водио рачуна о популарности кандидата.

"Критеријум су биле њихове професионалне квалификације. Уважавао сам мишљење Мишустина. Када сам у вези неких кандидата имао сумње, али Мишустин би ми доказао да је та особа најбоља за тај посао. Сложио сам се са њим јер на крају крајева, он формира свој тим", рекао је Путин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво