Прве фотографије Рода Благојевића након помиловања

Амерички председник Доналд Трамп помиловао је бившег гувернера Илиноиса, који је провео осам година у затвору због изнуде, подмићивања и корупције. Након изласка из затвора, поручио је да ће прво загрлити породицу и појести три кугле сладоледа.

Доналд Трамп је одлуку о помиловању Рода Благојевића објавио речима: "Вратиће се кући пошто је провео осам година у затвору".

По изласку из затвора Род Благојевић кратко се обратио медијима наводећи да је остало још много да се уради и да дугује поверење грађанима који су га изабрали за гувернера.

Како каже, никад није дозволио себи да потоне током боравка у затвору.

Oдговарајући на питање шта ће прво урадити кад дође кући, Благојевић је рекао да ће прво загрлити супругу и децу.

"Појешћу банана сплит и три кугле сладоледа – ванилу, чоколаду и јагоду, са чоколадним сирупом, сирупом од вишње и шлагом", рекао је Благојевић медијима. 

Није желео да износи више детаља, најављујући званичну конференцију за медије у 11.00 по локалном времену.  

Род Благојевић је био осуђен на 14 година затвора јер је покушао да прода место у Сенату, које је до избора за председника САД припадало Бараку Обами.

Шездесетдвогодишњи члан Демократске странке у затвору је провео осам година.

Сенатор и један од претендената на место демократског кандидата на председничким изборима у САД Берни Сандерс оштро је критиковао одлуку о помиловању, наводећи да су ти потези Доналда Трампа показатељ да амерички правосудни систем иде на руку моћних и богатих. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи