Држављани Србије враћају се из карантина у Француској, на крузеру у Јапану 355 заражених

Четворица држављана Србије, који су евакуисани из Вухана у Француску, где су провели две недеље у карантину, после подне се враћају кући. Четрнаест држављана Србије налази се и даље на крузеру "Дајмонд принцес" у Јапану, на ком је 355 заражених.

Министарство спољних послова Србије је, у сарадњи са француским властима, организовало повратак четворице држављана Србије из Екс-он-Прованса, у близини Марсеља. Утврђено је да они нису заражени.

Репортер РТС-а са лица места каже да ће они данас аутобусима бити транспортовани од тренажног центра за француске ватрогасце до аеродрома, одакле ће редовним цивилним летовима бити враћени у своје земље.

После подне ће из Марсеља полетети авион са држављанима Србије.

Стефан Војнић, један од Срба који се налази у карантину, рекао је раније за РТС да су услови били добри, али да је кретање ограничено на 150 метара у парку и на заједнички простор за оброке. 

Иначе, јуче је забележен и први смртни случај од коронавируса у Европи, и то управо у Француској. Преминуо је кинески туриста.

На крузеру 355 заражених 

У међувремену, 14 наших држављана је и даље на броду "Дајмонд принцес" у Јокохами. Од око 3.500 људи на броду, њих 355 је заражено.

Дванаест наших држављана тамо ради, и они су, како наводи репортер РТС-а који је с њима у контакту, у кабинама без прозора и балкона.

Нико од њих није заражен.

Иначе, кренула је евакуација старих и оних путника који имају кабине без простора и тераса, углавном америчких и израаелских путника. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара