Мадуро: Доћи ће дан када ће Гваидо бити ухапшен

Венецуелански председник Николас Мадуро изјавио је да власти нису притвориле лидера опозиције Хуана Гваида зато што судови то нису наредили, али је упозорио: "То ће се догодити".

Николас Мадуро је упозорење Хуану Гваиду изнео на састанку са представницима међународних медија, три дана након што се Гваидо вратио са турнеје по САД и Европи, пркосећи судском налогу којим му је забрањено да напушта земљу.

Упркос наредби, службеници су на граници пустили Гваида у земљу, након што је стигао комерцијалним летом на главни међународни аеродром у Венецуели.

Мадуро је рекао да ће Гваидо бити ухапшен оног дана када венецуелански правосудни систем одлучи да треба да буде затворен, "због свих злочина које је починио".

"Тај дан још није стигао", рекао је у одговору на питање новинара АП. "Али доћи ће", додао је председник Венецуеле.

Правосуђе као "продужена рука" извршне власти

Аналитичари и противници Мадура кажу да се венецуелански правосудни систем не може посматрати као независан од извршне власти и да он ефективно делује као продужена рука власти.

Лидер опозиције је сада други пут путовао ван Венецуеле упркос забрани. У оба случаја му је био дозвољен повратак у земљу.

Гваидо (36) је у напетој сукобу за власт с Мадуром од када се прошле године прогласио председником Венецуеле.

Последње међународно путовање Гваида био је покушај прикупљања подршке док се његов антивладин покрет бори да поврати замах, а Мадуро уцвршћује своју моћ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво