Мадуро: Доћи ће дан када ће Гваидо бити ухапшен

Венецуелански председник Николас Мадуро изјавио је да власти нису притвориле лидера опозиције Хуана Гваида зато што судови то нису наредили, али је упозорио: "То ће се догодити".

Николас Мадуро је упозорење Хуану Гваиду изнео на састанку са представницима међународних медија, три дана након што се Гваидо вратио са турнеје по САД и Европи, пркосећи судском налогу којим му је забрањено да напушта земљу.

Упркос наредби, службеници су на граници пустили Гваида у земљу, након што је стигао комерцијалним летом на главни међународни аеродром у Венецуели.

Мадуро је рекао да ће Гваидо бити ухапшен оног дана када венецуелански правосудни систем одлучи да треба да буде затворен, "због свих злочина које је починио".

"Тај дан још није стигао", рекао је у одговору на питање новинара АП. "Али доћи ће", додао је председник Венецуеле.

Правосуђе као "продужена рука" извршне власти

Аналитичари и противници Мадура кажу да се венецуелански правосудни систем не може посматрати као независан од извршне власти и да он ефективно делује као продужена рука власти.

Лидер опозиције је сада други пут путовао ван Венецуеле упркос забрани. У оба случаја му је био дозвољен повратак у земљу.

Гваидо (36) је у напетој сукобу за власт с Мадуром од када се прошле године прогласио председником Венецуеле.

Последње међународно путовање Гваида био је покушај прикупљања подршке док се његов антивладин покрет бори да поврати замах, а Мадуро уцвршћује своју моћ.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 16. феб 2020, 01:07) - Katarina [нерегистровани]

A vi...

gospodine Maduro i Delsi Rodriguez koliko ste civila pobili, koliko je ljudi nestalo gospodine Maduro u vasem rezimu. Guaido nije mi ni simpatican ni nesimpatican , nema mnogo licnosti , i naravno trazi podrske na sve strane i licemerni zapad ga svesdno pomaze ali naravno kao i uvek krajnje licemerno. A vi koji mislite da Trump bezuslovno podrzava Guidoa gresite, nema boljeg pa je dobar i socijaldemokrata Guiado.

(субота, 15. феб 2020, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

Zivela Venecuela bez usa

Gospodine Maduro.iz tvojih usta u bozije usi

(субота, 15. феб 2020, 00:17) - anonymous [нерегистровани]

Nadamo se

gospodine Maduro. To je americki potrcko.