Путин: Наше хиперсонично оружје oбесмислило напоре других земаља

Председник Русије Владимир Путин поручио је да је стварање хиперсоничног оружја учинило узалудним напоре страних земаља да учине бескорисним руски нуклеарни потенцијал.

Владимир Путин је рекао да ракетни одбрамбени системи појединих земаља имају за циљ да онемогуће руски нуклеарни потенцијал и учине га бескорисним.

"Али, након што смо направили хиперсонично оружје, њихови покушаји да то учине постали су узалудни, а узалудни су и вишемилионски трошкови које имају", оценио је Путин.

Путин је том приликом истакао да није сигуран да ли је потребно истицати у Уставу нуклеарни статус земље, јер је много важније бити корак испред других земаља у сфери одбране.

"Што се тиче нуклеарног статуса, нисам сигуран треба ли то наглашавати у Уставу. Није ствар у томе што смо данас нуклеарна сила, већ у томе да увек треба да будемо на корак испред по свим најновијим системима наоружања", указао је руски лидер.

Крајем новембра прошле године, представници руске војске су показали америчким војним инспекторима хиперсонични ракетни систем "авангард", у складу са споразумом о контроли наоружања "Њу старт" (Нови почетак).

"Авангард" може да носи нуклеарне и конвенционалне бојеве главе, а успешно је тестиран крајем прошле године.

"'Авангард' има интерконтинентални домет и може да лети у атмосфери 20 пута брже од звука. Према мети лети као метеорит, као ватрена лопта", изјавио је раније руски председник Владимир Путин.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(субота, 15. феб 2020, 08:02) - Nemanja [нерегистровани]

Odbrana

Realno živimo u takvom vremene da standard nemozemo značajno promeniti ,al za odbranu drzave za bezbednost njenih gradjana treba uvek ulagati !

(субота, 15. феб 2020, 00:26) - anonymous [нерегистровани]

Puno nam je srce radosti,

pod jedan; da se Rusija podigla u svetsku silu, zemlja koja nije agresivna, i pod dva; osecamo se u Srbiji - srpski narod- sigurnijim 

(четвртак, 13. феб 2020, 18:25) - anonymous [нерегистровани]

Sta li ce sada komse da napisu ?

Haha, al ce sada Rusofobi da komentarisu negativno :)

(четвртак, 13. феб 2020, 18:25) - anonymous Lala [нерегистровани]

@Eh sad

Mi smo se kasno opametili da treba za odbranu zemlje ulagati u modernizaciju pa sad imamo to što imamo a Rusija je od llSv.Rata na ovamo zahvaljujući modernom oružju ostala u svojim granicama .

(четвртак, 13. феб 2020, 18:20) - anonymous [нерегистровани]

@Eh, sad.

Pa i druga strana je u strahu od ruskog nuklearnog oruzja bila prisiljena da trosi ogromne svote novca u anti-raketne stitove, i taman kad su ih instalirali Rusi iz rukava izvukose hipersonicne projektile cime cela prica o anti-raketnim stitovima pada u vodu.

(четвртак, 13. феб 2020, 17:25) - anonymous [нерегистровани]

milioni

milioni su mala maca u pitanju su trilioni.nemamo mi sta da brinemo,sve su izmislili i napravili,nase je samo da stanemo u za zid i gotovo.

(четвртак, 13. феб 2020, 17:15) - anonymous [нерегистровани]

Eh, sad.

Možda, ali su vas u tom strahu namamili da trošite novac na oružje umesto na standard građana.