У Кини погинуло 18 рудара

Осамнаест особа погинуло је у несрећи која се данас догодила у руднику угља у централној кинеској покрајини Шанкси, јавила је агенција Ксинхуа.

До несреће је дошло када је, из за сада непознатих разлога, попустио свод окна у руднику угља, након чега је 28 радника остало затрпано.

Спасилачке екипе одмах су из окна извукле тела 16 рудара, који су погинули непосредно након обрушавања свода окна, док су још двојица умрли у болници.

У операцији специјалних екипа, спасено је укупно 10 рудара.

Kинески рудници важе за најнесигурнији на свету, јер је током прошле године дневно просечно бележено по десет смртних случајева, што је натерало власти да уведу правне регулативе које ће повећати ниво сигурности.

Неутољива потреба за енергијом колико и широко распрострањена корупција у кинеским провинцијама чине да власници рудника не хаје много за сигурносне мере како би повећали производњу и властити профит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи