Напад на Мусавија

Иранског опозиционог лидера Мирхосеина Мусавија напала група моторциклиста приликом повратка са сахране ајатолаха Хосеина Али Монтазерија. Повређен један од припадника обезбеђења и један од нападача.

Аутомобил у коме се налазио ирански опозициони лидер Мирхосеин Мусави напали су моторциклисти и један припадник његовог обезбеђења је повређен, објављено је на реформистичком сајту "кaleme.com".

Инцидент се догодио док се Мусави враћао у Техеран из шитског светог града Кома, са сахране великог ајатолаха дисидента Хосеина Али Монтазерија. У нападу је разбијено задње стакло на аутомобилу.

Група мушкараца у цивилу, на моторциклима, напали су Мусавија и његове сапутнике. Они су неколико пута заустављали конвој возила, онемогућавајући му нормални повратак у Техеран, пренео је Ројтерс.

"На повратку из Кома у Техеран, група мушкараца у цивилу на моторциклима напала је возило у коме је био Мусави. Том приликом један од припадника обезбеђења је повређен", наводи се на сајту и додаје, током напада, и један од нападача такође повређен.

Агенције подсећају да је бивши премијер Ирана и водећи прореформски ирански политичар Мусави био поражен на изборима у јуну, као главни конкурент радикалног иранског председника Махмуда Ахмадинежада.

Њега су иранске власти оптужиле за непризнавање резултата председничких избора и изазивање уличних демонстрација, које су данима потресале Техеран, и запретиле му вишегодишњом затворском казном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи