Отишли на крстарење, крузер постао карантин

У јапанској луци Јокохами потврђено је да је десеторо путника на једном броду заражено коронавирусом и у карантину су. У Вухан су стигле нове залихе медицинског материјала. Од последица коронавируса, према најновијим подацима, у Кини је умрло више од 490 људи, а више од 24.000 је заражено.

Са јапанског крузера у луци Јокохами особе заражене коронавирусом пребачене су у карантин, потврдио је министар здравља те земље. На том броду је 3.700 путника.

"Имамо резултате тестова 31 особе на коронавирус, десеторо је заражено. Због тога смо те људе уз пратњу пребацили у карантин у префектури Канагава", каже Кацунобу Като, министар здравља, рада и социјалне заштите Јапана.

Остали су у карантину на крузеру, где су под надзором медицинског особља.

Карантин и у хотелу

Да би се ефикасно зауставило ширење коронавируса у Кини, сви сумњиви случајеви морају бити у карантину на посебно одређеним локацијама, међу којима су и хотели.

"Лао Ли је један од пацијената код којега је потврђен коронавирус. Морамо изоловати људе са којима је имао блиски контакт у својој кући. Његов стан ће бити дезинфикован, а исто ће бити урађено и са другим становима у згради, лифтовима и ходницима", истиче председник општине Јингуан Лиу Пинг.

У Хонгконгу где је једна особа преминула од последица вируса наставља се штрајк медицинских радника, већ трећи дан. Они траже од власти да затворе све копнене прелазе према Кини.

У Вухан се допремају залихе

У епицентру заразе, Вухану, тренутно је најважније добро снабдевање, пре свега медицинским материјалом. Улажу се велики напори да се допреме залихе робе из целе Кине.

"Приоритет нам је транспорт медицинског материјала и помоћи, воде, угља, уља и гаса за функционисање Вухана. Гарантујемо медицинску негу, слање санитетског материјала и инжињеријског особља", наводи вицегувернер покрајине Хубеи Цао Гвангшанг.

Бао Ликун из Кинеске државне железнице у Вухану рекао је да су до испоручили 25.700 тона медицинске и заштитне опреме за Вухан, укључујући заштитне маске и средства за дезинфекцију руку, као и 2.840 тона хране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво