Микс лекова за грип и ХИВ помогао зараженима на Тајланду

Доктори на Тајланду постигли су добре резултате третирајући коронавирус комбинацијом лекова за грип и вирус ХИВ. Већ 48 сати након примене третмана код неколико заражених, њихово стање се значајно поправило, преноси агенција Ројтерс.

Доктори из једне од болница у Бангкоку саопштили су да је нови начин третирања коронавируса значајно поправио здравствено стање неколико пацијената под њиховим надзором, укључујући и једну седамдесетогодишњу Кинескињу из Вухана.

Тајландски лекари су користили комбинацију лекова за грип у великим дозама и лекова за ХИВ вирус.

"Ово није лек, али стање пацијената се нагло поправило. Након примене комбинације лекова, пацијенти који су десет дана били позитивни на коронавирус, постали су негативни након 48 сати", рекао је један од тајландских доктора.

Навео је да су изгледи добри, али да је неопходно урадити још студија како би знали да ли се нова комбинација лекова може користити као стандардан третман.

На Тајланду је забележено укупно 19 случајева коронавируса. Осам људи се већ опоравило и пуштени су кућама, а 11 се још увек налази на болничком лечењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара