САД траже од Британије да преиспитају одлуку "Хуавеја" да гради 5Г мрежу

Сједињене Државе позвале су Британију да поново размотри своју одлуку да дозволи кинеској компанији "Хуавеј" да гради 5Г мрежу. Постоји и шанса да се Уједињено Краљевство преиспита ову одлуку, рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео.

Амерички државни секретар Мајк Помпео долази у Британију да "потврди специјалне везе" са Лондоном. 

"Постоји и шанса да се Уједињено Краљевство преиспита ову одлуку", рекао је амерички државни секретар Мајк Помпео на путу за Лондон. Помпео би требало да стигне у Лондон данас касно после подне, преноси Ројтерс.

Сједињене Државе сматрају да тиме што ће Британија дозволити "Хуавеју" да учествује у изградњу 5Г мреже, значи и да ће отворити врата кинеској страни, која би могла да шпијунира и изводи сајбер-нападе.

"Наш поглед на Хуавеј је да стављање у систем ствара стварни ризик", рекао је Помпео, додавши да је то то утицај кинеске Комунистичке партије са законским захтевом да се предају информације кинеској заједници. 

"Хуавеј", највећи светски произвођач телекомуникационе опреме, тврди да САД желе да спрече њихов раст и да због тога ниједна америчка компанија не би могла да понуди исти асортиман технологије и конкурентност цена.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво