Отворена прва болница за лечење заражених коронавирусом код Вухана

Прва болница за лечење болести изазваних коронавирусом у Кини отворена је у граду Хуанганг недалеко од Вухана, након што су радници и волонтери за само два дана напуштену зграду претворили у установу за хитне случајеве са 1.000 кревета.

Прва група пацијената пребачена је у Медицински центар Даби у Хуангангу.

Додатни капацитети за смештај оболелих биће кључни за презапослено медицинско особље у изолованој провинцији Хубеи, која је у центру кризе.

Зграда болнице је првобитно саграђена као ново крило Централне болнице у Хуангангу и требало је да буде отворена у мају, пише Дејли мејл.

Локалне власти су, међутим, у петак наредиле да се завршена, али празна зграда користи замо за лечење заражених коронавирусом, а припреме су почеле у недељу.

До понедељка су постављени сви кревети и завршене су инсталације за струју, воду, а уведен је и интернет.

Више од 500 радника и са десетак грађевинских возила радили су два дана и ноћи како би на време обавили посао.

Још једна болница гради се из темеља у близини Вухана, а очекује се да буде завршена током ове недеље, само недељу дана од почетка радова.

Болница под називом Хуошеншан налази се у западном предграђу Вухана, епицентру новог коронавируса од кога су преминуле најмање 132 особе, а заражено је више од 6.000 особа.

Власти су ангажовале четири грађевинске компаније како би за недељу дана довршили медицински центар на шест хектара са 1.000 кревета у округу Цаидиан.

Очекује се да ће болница прве пацијенте примити 3. фебруара, преносе кинески државни медији.

Кина гради најмање четири болнице за заражене коронавирусом како би сузбила ширење болести опасне по живот.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 29. јан 2020, 15:38) - глас разума [нерегистровани]

Њима не треба усвајање пројекта...

...ни све те остале ставке које код нас обично служе као изговор, за кашњења и нерад. Сви се сећамо има већ више од месец дана како су свечано отворени радови на Моравском коридору, а још мало ће година како се ради на деоници Прељина-Пожега. На моравском коридору се верујем још нигде ништа није радило, тешко да је и један ашов пободен, а за ову деоницу ка Пожеги не знам како изгледа, али сам велики скептик да ће то бити све готово до краја 2022. због великих дугачких тунела и заиста нисам разумео зашто се инсистира од старта на за нас немогуће рокове. Кина је ипак сила у свим тим стварима што се тиче експедитивности, то су људи који за ноћ направе комплетну железничку станицу, болницу подигну од темеља за три четири дана, а дневно могу направити и до 15км аутопута (ако нема мостова и тунела). Томе се треба дивити и поштовати такве људе, јер они могу све и на делу, не само на речима!

(среда, 29. јан 2020, 14:55) - Moma [нерегистровани]

Veličanstveni narod...

Od srca šaljem poruku veličanstvenom kineskom narodu da se što pre izbore sa ovim problemom. Ako iko na svetu to može - Kinezi mogu..