Авганистанска војска није успела да дође до срушеног авиона

Покушавајући да дођу до локације на којој се срушио амерички војни авион, авганистанске оружане снаге сукобиле су се с Талибанима у њиховом регионалном упоришту у централном Авганистану.

Америчка војска саопштиа је јуче да се војни авион Е-11А срушио у провинцији Гажни, оспоравајући да су авион срушиле снаге Талибана.

Изостале су информације о броју путника и чланова посаде, као и о броју жртава.

Ројтерс преноси изјаву локалног шефа полиције Калида Вардака да су снаге безбедности упућене одмах након приспећа извештаја о паду авиона на место несреће у области Дех Јак и тамо се сукобиле са борцима Талибана.

"Према нашим информацијама, на месту несреће се налазе четири безивотна тела, а два путника нису пронађена и воде се као нестали", прецизирао је Вардак.

Он је додао да су припадници оружаних снага добили наредбу да се повуку јер ће уследити ваздушни удари.

Портпарол Талибана Забиулах Муџахид изјавио је да су авганистанске снаге које подржава америчка војска покушале да заузму област у којој се срушио авион и да су се том приликом сукобили са борцима Талибана.

Ројтерс преноси да је Муџахид изјавио да је осујећен покушај заузимања локације на којој су остаци срушене летелице, додавши да ће спасилачком тиму бити дозвољено да преузме тела погинулих.

"Борци Талибана су пронашли шест беживотних тела на месту несреће америчког авиона", изјавио је Муџахид.

Он је оставио могућност да је број погинулих и већи, али да је због ватре која је прогутала олупину немогуће утврдити тачан број страдалих.

Анономни амерички извор рекао је новинару Ројтерса да је у тренутку несреће у авиону било више од пет особа, док је други амерички званичник изјавио да је, према распложивим информацијама, у авиону било најмање двоје људи.

Ни амерички званичници, нити припадници међународних снага у Авганистану, нису стигли до места несреће. Ројтерс преноси данашњу изјаву америчког војног званичника да је нетачна тврдња да су Талибани срушили авион, вец да је узрок пада авиона технички проблем.

У питању је летелица компаније "Бомбардије" за мисије успостављања комуникације са удаљеним, тешко доступним локацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи