Војска САД потврдила пад авиона, пронађена тела пилота

Представници Оружаних снага САД, после неколико сати спекулација, признали су да се у Авганистану срушио авион "Е-11". Локалне власти наводе да су пронађена тела двојице пилота. Талибани тврде да су оборили авион.

Авион је пао у покрајини Газни, у централном делу Авганистана, а талибани су недуго затим саопштили да су "оборили летелицу која је превозила америчке војнике".

После неколико часова спекулација, америчка телевизијска мрежа Си-Би-Ес пренела је изјаву неименованог званичника који је потврдио да се у Авганистану срушио амерички војни авион.

Фокс њуз јавља да се у авиону налазило мање од пет особа. 

Авион који се срушио у Авганистану је "Бомбардијеров" Е-11А, летелица који служи за успостављање комуникација у сложеним околностима.

Задатак ове летелице је да омогући неометану комуникацију између јединица и команде без обзира на конфигурацију терена.

Локалне авганистанске власти саопштиле су да су принађена тела двојице пилота, али нису коментарисали могуће друге жртве. 

Авганистански званичници су, у први мах, саопштили да је пао авион националне компаније "Аријана афган ерлајнс".

Неколико сати касније, шеф полиције је рекао да авион "припада страним снагама", док је први човек ове авио-компаније Алем Шах Ибрахими демантовао да је пала једна од летелица тог авио-превозника.

Талибани су, истовремено, саопштили да се у авиону налазило неколико високих официра, али су представници оружаних снага САД демантовали те наводе.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво