Демократе победиле у Емилија Ромањи, Лига у Калабрији

На регионалним изборима одржаним у недељу у италијанском региону Емилија Ромања, кандидат Демократске странке, гувернер Стефано Бонаћини, освојио је 51,4 одсто гласова, док је кандидат Лиге Матеа Салвинија освојио 43,7 одсто гласова, саопштило је италијанско Министарство унутрашњих послова.

Од почетка године Салвини је водио јаку кампању надајући се да ће однети победу у том региону, који се сматра и једном од најбогатијих италијанских регија, и да ће срушити националну владу у којој је и Демократска странка, преноси Ројтерс.

Међутим, Салвинијев десничарски блок обезбедио је сјајну победу на регионалним изборима, одржаним такође у недељу у Калабрији.

Емилија Ромања је, иначе, регион у коме су седишта "Ферарија" и "Пармезана" и већ деценијама су у њему на власти левичари.

"Емилија Ромања је послала знак. Салвини зна како да прича о проблемима, али не зна како да их разврста и људи су одговорили", рекао је Никола Зинагрети из Демократске странке и додао да је излазност била 68 одсто, што је за 30 одсто више него пре шест година.

Пораз на изборима доживео је Покрет пет звездица, који је освојио 3,5 одсто у Емилији Ромањи, и око седам одсто у Kалабрији, за разлику од избора 2018. године, где су освојили 33 одсто гласова.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јан 2020, 11:42) - FORum LIvii [нерегистровани]

Bella ciao

Emilija Romanja je levicarska regija iz dva razloga.Musolini je rodjen tamo i kao odgovor na fasizam koji je on uveo, kao reakcija javlja se jak otpor antifasizma.Emilija Romanja je jak industriski centar.Radnicka klasa je bila naklonjena levici.Cak i selo je naklonjeno levici jer im je Musolini ukidao skole.Emilija Romanja je centar prosvete, znanja i inovacija.Univerzitet u Bolonji je osnovan u 11 veku.I pored toga sto je jedna od ekonomskih lokomotiva Italije sa visokim kvalitetom zivota i standardom, veoma mali broj nasih sugradjana zivi i radi tamo, u podnosu na Lombariju, Veneto ili Trst.Za nase gradjane je lako da turisticki posete ovu regiju jer postoji avio linija Nis - Boljonja.Onda su lako dostupne destinacije kao sto su Rimini, San Marino, Firenca, Verona, Venezija,...Italijani su veom gostoljubivi domacini ikao turista osecacete se veoma ugodno.