Ким Џонг Ун прекинуо спекулације, са тетком у јавности после шест година

Тетка севернокорејског лидера Ким Џонг Уна појавила се у јавности после шест година, јавили су државни медији прекинувши спекулације да ју је њен братанац прогнао или погубио.

Према извештају Централне новинске агенције Кореје, име Ким Кјонг Хуи било је на списку највиших званичника Северне Кореје који су у позоришту у Пјонгјангу гледали представу поводом обележавања лунарне Нове године.

Новине су објавиле и фотографију на којој се види како Ким Кјонг Хуи седи у позоришту поред Ким Џонг Уна и његове супруге Ри Сол Џу, преноси АП.

Ким Кјонг Хуи (73) је некада била утицајна личност у Северној Кореји као једина сестра покојног лидера те земље Ким Џонг Ила, оца Ким Џонг Уна.

Она је некада била на високим позицијама, а верује се да је имала кључну улогу у усмеравању Ким Џонг Уна као следећег вође пошто је њен брат доживео мождани удар 2008. године.

Њена судбина је доведена у питање после погубљења њеног мужа Џанг Сонг Тека, некадашњег другог човека у држави, који је осуђен за издају у децембру 2013. године.

Од када је пропустила државну церемонију поводом друге годишњице смрти Ким Џонг Ила, њено име није било помињано у државним медијима Северне Кореје, а спекулисало се да ју је братанац погубио или да је преминула због проблема са јетром и високим крвним притиском.

Аналитичари оцењују да је појављивање Ким Кјонг Хуи у јавности део настојања севернокорејског лидера да ојача јединство владајуће породице, али да она вероватно неће повратити свој политички утицај.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 26. јан 2020, 17:47) - anonymous [нерегистровани]

6 godina

Mozda je bila u banji.

(недеља, 26. јан 2020, 15:43) - anonymous Lala [нерегистровани]

Pa da ,

I ja sam negde pročitao da su tetku streljali iz topa .

(недеља, 26. јан 2020, 14:52) - anonymous [нерегистровани]

Ne vjerujem

CNN mi je prije par godina rekao da je tetka u najgorim mukama i najgorim metodama pogublejna i tacka.

(недеља, 26. јан 2020, 13:27) - anonymous [нерегистровани]

tetka

Nisu to bile nikakve spekulacije, nego tvdnje sa zapada potkrepljene "cinjenicama" iz pouzdanih izvora sa sve pikantnim podacima na koji nacin je egzekucija uradjena.