Нова правила за труднице које иду у САД само да би се породиле

Америчка администрација објавиће нове визне рестрикције са циљем ограничења "порођајног туризма", по којем жене долазе да се породе у САД како би им деца имала амерички пасош, преноси АП.

Тражиоци виза за које службеници у конзулатима процене да долазе у САД примарно да би се породиле, сада ће бити третирани као остали странци који долазе у Америку на медицинске третмане, наводи се у смерницама Стејт департмента који је послат у среду и у које је увид имао АП.

Тражиоци виза ће морати да докажу да долазе на медицински третман и да имају новац да то плате.

Стејт департмент планира да правила објави данас, а биће од сутра на снази, потврдила су за АП два званичника која су инсистирала на анонимности.

Службеници у конзулату неће имати право да траже информацију, током интервјуа, доказ да ли је жена трудна или тек намерава да затрудни, али морају да процене да ли ће у тренутку порођаја доћи у САД.

Порођајни туризам је лукративни посао и у САД и у иностранству, а америчке компаније се рекламирају и наплаћују до 80.000 долара да олакшају ту праксу, а у трошкове су укључени хотелски трошкови и медицинска брига.

Велики број жена из Русије и Кине одлази да се породи у САД, али нема тачних података о ком се броју ради.

Центар за научно проучавање имиграција, који се залаже за строжа правила, процењује да се у 2012. години у САД породило око 36.000 странкиња, које су потом напустиле Сједињене Државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи