Сви у Давосу су чекали Трампов говор – обећао садњу хиљаду милијарди стабала

У сенци почетка суђења у Сенату о опозиву председника САД, Доналд Трамп се обратио окупљенима на Светском економском форуму у Давосу. Похвалио је успехе америчке економије нарочито истакавши трговинске споразуме са Кином и Мексиком, а најавио и садњу хиљаду милијарди стабала.

Доналд Трамп је пред великим аудиторијумом рекламирао трговинске споразуме које су САД постигле са Кином и Мексиком, оценивши их ако модел за 21. век.

Наводећи разне успехе своје администрације, Трамп се дотакао тема које је истакао у свом претходном обраћању на Форуму пре две године.

Захвалио се страним компанијама за улагања у САД и оценио да је Америка у много бољем економском стању него што је била када је преузео дужност пре три године.

"Време скепсе је завршено", поручио је Трамп и позвао на нова страна улагања. "Нема бољег места од САД, за сваки бизнис који тражи место за успех", рекао је Трамп.

"Желим најчистији ваздух и воду"

Пошто је Давосу главна тема очување животне средине са активисткињом Гретом Тунберг као најважнијим гостом, Трамп је говорио о економској важности нафте и гаса.

Америки председник је најавио да ће се Вашингтон прикључити инцијативи "Хиљаду милијарди стабала".

"Снажно верујем у очување средине. Желим најчистији ваздух и воду", поручио је Трамп.

За то време у Вашингтону почиње суђење у Сенату у поцесу Трамповог опозива. Оптужбе за злоупотребу власти и опструкцију Конгреса, Трамп је оценио као противуставне.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(среда, 22. јан 2020, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

Greta

Dete nazad u školu. Politiku prepusti političarima.

(уторак, 21. јан 2020, 18:06) - anonymous [нерегистровани]

Demagogija

Treba da prodje vise godina da posadjeno i naraste a u medjuvremenu susa, pozari i nekontrolisana sjeca suma smanjuju "pluca" planete Zemlje.

(уторак, 21. јан 2020, 17:31) - nemanja stajic [нерегистровани]

Rekao bih...

Prave i velike borce za ocuvanje prirode sigurno diskriminisu i ne daju im pristup svetskim medijima pa su isturili dete Gretu i predstavili je kao velikog borca a ona cita sto joj napisu i mrsti se po potrebi. Joooj dokle ce nam prodavati maglu ovi sa zapada. Ti vole samo dolare a za prirodu ih bas briga osim ako se izuzmu njihova privatna imanja.

(уторак, 21. јан 2020, 16:53) - Cunami [нерегистровани]

I verovatno

Vjerovatno je ona ubacena od strane neke od velikih korporacija da bi se skinula paznja sa jakih boraca za ocuvanje prirode. Jel kako ona da dodje u un nacije sa pateticom pricom a nema nekih od najvecih boraca protiv zagadjenja

(уторак, 21. јан 2020, 16:42) - anonymous [нерегистровани]

ko??

Ko ce da obezbedi tolike lopate i asove ? Ili ce oni to kompjuterski.

(уторак, 21. јан 2020, 16:36) - Jocika [нерегистровани]

@ Perica

Klinka Greta je predodredjena za tu svetsku ulogu, sigurno ce biti neka vazna predsednica i imace ogromnu platu. U takvom svetu zivimo. Naša deca ce biti obicni šljakeri bez obzira koliko budu školovani.

(уторак, 21. јан 2020, 16:32) - Svetlana [нерегистровани]

Maa sta se palite ljudi

Posumice Australiju, Kaliforniju,...upravo ono sto je izgorelo i gori. Njihovo. Zar mislite da ce posaditi neko stablo u Srbiji ili Rusiji? Maa ajte molim Vas. Zna taj sta prica.

(уторак, 21. јан 2020, 16:23) - Perica [нерегистровани]

Greta Tunberg

Ko gura ovu klinku? Kod nas glas običnog radnika ne može da se čuje a ona se svuda pojavljuje. Neko stoji iza nje. Ja bih to nazvao zloupotrebom dece.

(уторак, 21. јан 2020, 16:18) - anonymous [нерегистровани]

чика Миле Брка

Ја као вишедеценијски "Горан" и учесник многобројних горанских акција од Копаоника (источна, западна страна), Власине, Ловћена, Книна... до сада сам посадио 116 хиљада стабала углавном четинара. А има нас још подоста који тиме можемо да се подичимо. И сада под старе дане нема године да не посадим бар 10-так у локалним активностима или самостално. Чак имам и лични мали расадник редких четинара и листопадног дрвећа, па где год видим згодно место.... И желим да се тако велика и моћна економија попут америчке, укључи у посао озелењавања планете. Да бар мало врате оно што су уништили. Кад би само у нашој Србији сваки човек бар једном годишње посадио једно стабло то би било бар 5 МИЛИОНА годишње (око 1400 хектара). И тако сваке године...

(уторак, 21. јан 2020, 16:10) - racunovodja [нерегистровани]

sigurno da zna

Jer ima +- toliko u dolarima