Исламска држава именовала Багдадијевог наследника

Након што су америчке снаге убиле лидера Исламске државе Абу Бакр ал Багдадија за новог вођу терористичке организације именаован је Амир Мохамед Абдул Рахман ал Мавли ал Салби, пише британски "Гардијан".

Британски лист наводи да су обавештајци, од убиства Багдадија  у октобру прошле године, успели да направе профил новог лидера терористичке организације.

Салби важи за једног од најутицајнијих идеолога у исламистичкој организацији, а рођен је у туркемнској породици у ирачком граду Тал Афар, тако да је један од ретких неарапских лидера у Исламској држави, наводи"Гардијан".

Лист наводи да је познат и по ратном имену Хаџи Абдулах, као и да се у неким круговима помиње и као Абдулах Кардеш, иако ирачки званичници тврде да је особа са именом Абдулах Курдеш један од лидера Исламске државе убијен пре две године.

Салби је један од оснивача Исламске државе и предводио је бројне операције исламистичке организације широм света, укључујући и заробљавање припадника јазидске етничке мањине у Ираку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво